Самый эффективный источник омега 3
Neaizvietojamās polinepiesinātās taukskābes – omega 3 un omega 6 – ir vitāli nepieciešamas organisma augšanai un funkcionēšanai. Taču tās, līdzīgi kā vitamīnus un minerālvielas, organisms pats sintezēt nespēj, un mums šīs vielas jāuzņem papildus.
Cilvēkam vajadzīgas abas minētās taukskābes, jo tās organismā pilda savas funkcijas, savstarpēji mijiedarbojoties. Zinātnieki uzskata, ka optimālai neaizvietojamo taukskābju omega 3 un omega 6 attiecībai ikdienas uzturā jābūt 1:4. Taču pētījumi liecina, ka mūsdienu cilvēka ēdienkartē šī attiecība svārstās starp 1:10 līdz pat 1:20. Tiek uzskatīts, ka lielais omega 6 pārsvars palielina dažādu saslimšanu – tajā skaitā depresijas – risku.
Vērtīgajai omega 3 grupas taukskābju iedarbībai uz mūsu organismu pierādījumu netrūkst – šīm unikālajām taukskābēm piemīt plaša spektra labvēlīga ietekme uz cilvēka veselību. Minēsim tikai dažus piemērus: omega 3 ievērojami samazina risku saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām, normalizē asinsspiedienu, uzlabo imunitāti, stabilizē ķermeņa svaru, uzlabo ādas un matu stāvokli, veicina spēju domāt un koncentrēties utt.
Omega 3 taukskābes mēs uzņemam ar ēdienu, lietojot jūras veltes un augu valsts produktus. Taču ne vienmēr varam tās nodrošināt nepieciešamajā ikdienas daudzumā un kvalitātē. Tādos gadījumos omega 3 trūkums tiek kompensēts ar uztura bagātinātājiem, visbiežāk – zivju eļļu.
Zivs organisms omega 3 taukskābes nespēj sintezēt, tās tiek uzņemtas ar jūras produktiem, arī ar kriliem – maziem vēžveidīgajiem, kas ir galvenā planktona sastāvdaļa. LYL krila eļļa piedāvā produktu no pirmavota!
Tā kā krilu iegūst vistīrākajos pasaules ūdeņos Antarktikā, produkts ir pilnīgi brīvs no radioaktīvajām vielām un citiem ķīmiskajiem piemaisījumiem pretēji zivju eļļai, kas ievērojamā jūras piesārņojuma dēļ var saturēt toksiskas vielas un smagos metālus, kas savukārt var veicināt vēža rašanos. Krils ir lielākā biomasa pasaulē, tāpēc liekas ir bažas, ka tie būtu jākultivē mākslīgi – pretēji zivīm, kuras zivju eļļas iegūšanai visbiežāk audzē tieši tā.
Nereti, meklējot produktu par zemāku cenu, patērētājs izvēlas nezināma ražotāja zivju eļļu. LYL krila eļļas piegādātājs ir pasaulē visaugstāk vērtētais jūras bioproduktu ieguvējs un ražotājs no Norvēģijas – Aker Biomarine AS, kā arī vienīgais, kas ieguvis Jūras uzraudzības padomes sertifikātu par ekoloģiski draudzīgu krila iegūšanu un izsekojamību. Ir zināms, ka krila eļļa, kas nonāk pie mums, tiek iegūta no kriliem, kas zvejoti šādos platuma grādos – 60˚29S 46 03˚W.
Omega 3 taukskābes zivju eļļā ir triglicerīdu formā, turpretim krila eļļā taukskābes ir piesaistītas jūras fosfolipīdiem. Tas ļauj LYL krila eļļā esošajām omega 3 taukskābēm uzsūkties cilvēka organismā līdz pat 98% (zivju eļļai šis rādītājs ir zemāks). Pašam šo faktu konstatēt ir iespējams mājas apstākļos, ūdens glāzēs izšķīdinot krila un zivju eļļas kapsulas.
Zinātniskie pētījumi pamato, ka salīdzinājumā ar zivju eļļu omega 3 taukskābes jūras fosfolipīdu formā cilvēka šūnām ir atpazīstamākas, līdz ar to LYL krila eļļas omega 3 taukskābju labvēlīgā iedarbība ir neapstrīdama. Minētie jūras fosfolipīdi nodrošina to, ka omega 3 taukskābes spēj visjaudīgāk darboties kā būvmateriāls šūnu membrānu radīšanai un smadzeņu darbības veicināšanai.
LYL krila eļļa satur arī dabisko antioksidantu – astaksantīnu. Tas ir nozīmīgs imunitātes balsts, jo ir 400 reižu spēcīgāks par E vitamīnu un 25 reizes – par karotīnu. Astaksantīns praktiski izslēdz LYL krila eļļas oksidēšanos jeb bojāšanās iespēju, turpretī zivju eļļa var zaudēt savu vērtību diezgan īsā laikā.
Pateicoties unikālajam LYL krila eļļas sastāvam, mūsu organismam ir izdevība ne vien uzņemt tik nepieciešamās omega 3 taukskābes, bet arī dot tām iespēju darboties visefektīvākajā veidā!
Zinām, ka mūsu asinīs ir gan labais, gan sliktais holesterīns. Pie sliktā holesterīna pieskaitāma tauku grupa – triglicerīdi. Tiem ir tendence nogulsnēties, darīt mūs vēl apaļākus, traucēt cukura vielmaiņu, lēnām tuvinot diabētam. Samazināt triglicerīdu līmeni varam, kontrolējot uzturu un lietojot produktus vai uztura bagātinātājus – omega 3 taukskābju nesējus. Ir pierādīts, ka krila eļļa šādā gadījumā ir viens no efektīvākajiem palīgiem. Zinātnieki to pamato ar augsto un kvalitatīvo omega 3 taukskābju saturu krila eļļā, kā arī nekur citur dabā nesastopamo, izcilo kombināciju ar antioksidantu – astaksantīnu.
Apkopojot varam secināt, ka, pateicoties spēcīgajam LYL krila eļļas sastāvam – omega 3 taukskābēm jūras fosfolipīdu formā un krila eļļā klātesošajam astaksantīnam – LYL krila eļļa sniedz pilnvērtīgākus un labākus rezultātus nekā citi tirgū esošie omega 3 uztura bagātinātāji.